L’entorn

La construcció de l’embassament de Riudecanyes, va ser impulsada des de finals del segle XIX i
va entrar en servei el 1918.

 

El pantà, després de l’obra de recreixement de l’any 1991, té en la cota màxima d’embassament una superfície de 40,25 ha i una capacitat de 5,3 hm3.

 

Es propietat de la Comunitat de Regants de Riudecanyes i la major part del cabal que emmagatzema prové de la Riera de Riudecanyes, alimentada alhora pel transvasament del sistema hidrogràfic del Siurana. Actualment l’aigua es destina als regadius de la comarca i al proveïment de diverses poblacions.

 

La zona en la que s’ubica, forma part de la serralada prelitoral i presenta un paisatge molt atractiu i inesperat, sobretot per als visitants de la costa que d’entrada desconeixen que a tan poca distància del mar, hi hagi un entorn verd i muntanyós tan singular.

 

L’entorn, compta amb uns valors estètics, ecològics, productius i històrics importants com ara: l’Espai d’interès Natural Serres de Pradell-Argentera inclòs en el Pla d’Espais d’interès Natural, les explotacions agrícoles d’olivera i avellaner, el Castell i la Muntanya d’Escornalbou, els ponts de la via del ferrocarril, al seu pas per Duesaigües, etc.

Gaudeix dels esports aquàtics per a tothom al pantà de Riudecanyes. Un indret privilegiat a molt poca distància de les principals poblacions de la Costa Daurada (Salou, Cambrils, Tarragona, Reus). Obrim de març a desembre, perquè puguis gaudir de la millor experiència a la Baronia d’Escornalbou. Caiac, pàdel surf, hidropedals, senderisme, rutes guiades, hípica, btt, bicicleta de carretera, ruta de la història, ruta de la ciència i la natura.
Fotos
Contacte
Nom*
E-mail*
× 5 = trenta

Per verificar la teva identitat completa l'espai blanc amb el núm. que falta per completar l'operació

Netejar formulari
Condicions generals de contractació Disseny web Avellana Digital
Menu